Denekamp

Oost Twentse Processie naar Kevelaer

Al eeuwen is het Duitse stadje Kevelaer, net over de grens bij Venlo een veel bezocht bedevaartsoord ter ere van Maria. Zij wordt in Kevelaer vooral vereerd als troosteres en voorspreekster voor wie met zijn of haar zorgen, verdriet en lijden tot haar gaan.

Door velen uit Twente en andere delen van ons land wordt jaarlijks een bezoek gebracht aan Kevelaer. Jaarlijks komen er ongeveer een miljoen pelgrims naar Maria.

Ook wij van de Oost Twentse Processie gaan hierheen en wel op vrijdag 29 en zaterdag 30 augustus 2014.

Deze data kunt u alvast noteren. Nadere mededelingen over opgave en vertrek zullen nog volgen. Het volledige progamma als ook de kosten wordt in het volgende parochieblad bekend gemaakt.

Namens de broederschap van kevelaer

Uitstapje acolieten en misdienaars naar Utrecht

Zaterdag 24 mei hebben we met elf  jongens de diocesane misdienaarsdag  d.i. de Tarcisiusdag in Utrecht bezocht.

Om zeven uur ’s ochtends was het verzamelen geblazen om te vertrekken. Rond 10 uur arriveerden wij als een van de laatste groepen in het Tarcicius-huis. De dag begon met een processie van ongeveer 400 misdienaars naar de St. Catharinakathedraal. Daar werd de dag geopend met een Eucharistie-viering die gecelebreerd werd door onze kardinaal Willem Eijk. In processie ging het terug naar het Tarcisiushuis en begon het dagprogramma.

Het eerste onderdeel was een soort quiz, vragen over onderdelen van de     H. Mis, in de Augustinuskerk. Vervolgens was er een rondvaart door de grachten die ongeveer een uur duurde. Tijdens deze rondvaart werden we geïnformeerd over de geschiedenis van de grachten en aansluitend hierop was er een wandeltocht naar de parkeerplaats van de Maliebaan.

In de tuin van het kardinaalshuis werd de dag afgesloten met de prijs uitreiking. Kortom het was een fantastische gezellige dag  met geweldig weer.  Volgend jaar hopen we weer van de partij te zijn maar dan met een nog grotere groep.

Amber Mensink (Acoliet)

voor meer foto's  klik hier

Bedevaart Banneux

Ook dit jaar is er weer een bedevaart naar Banneux. De data van de verschillende bedevaarten zijn: Najaartriduüm 3 t/m 7 oktober.

De kosten voor dit triduüm bedragen € 295,00. Er zijn geen verdere kosten. De 2 daagse bedevaart is op zaterdag 4 en zondag 5 oktober. De kosten voor deze bedevaart bedragen: Met twee personen op 1 kamer:      € 125,00 per persoon. Wilt u een kamer alleen dan is dit:  € 150,00 per persoon.

Nadere informatie of opgave bij mevr. L. Scholten,  tel. 625677

Tijdelijke aanpassing doordeweekse vieringen

In verband met de vakantie van de pastores en afwezigheid van emeriti zullen er in de maanden juli en augustus de doordeweekse vieringen tijdelijk worden gereduceerd. Dit houdt in dat in Denekamp de woensdagavond-viering vervalt. Vanaf 1 september vindt de doordeweekse viering weer plaats zoals gebruikelijk. Wij hopen op uw begrip.

TV beelden

Tot 1 oktober kunt u gratis via http://www.niehoff.nl/nicolaas met uw computer, laptop of  IPad kijken naar Kerk TV van de St. Nicolaaskerk in Denekamp. Daarna kost het  € 5,- per maand.

U kunt ook kijken met de simpel te bedienen Lukas video ontvanger die wordt aangesloten op uw TV. Deze kost € 199,- + aansluitkosten op het internet. Kijken kost € 5,- per maand.